Portsan alueella keväällä käynnistynyt klapijakelukokeilu jatkuu kesätauon jälkeen. Syksyn ensimmäinen jakelukierros on torstaina 24.9. Palvelu jatkuu siitä eteenpäin joka toinen viikko. Lokakuussa käynnistyy toinenkin klapipalvelu, joka toimii laajemmin Turun alueella.

Portsan klapiauton reitin ja aikataulun voit tarkistaa oheisesta kuvasta tai tästä linkistä. Jakelu alkaa aina klo 17.20 ja aikataulu on pääpiirteissään sama kuin aikaisemmin. Aiemmin palvelua käyttäneiden kannattaa kuitenkin huomioida, että jakelureittiä Portsassa on hieman muutettu: aloituspaikka on vaihtunut ja 4. pysäkkiä on jonkin verran siirretty.

Ajantasaisin tieto mahdollisista muutoksista löytyy Portsa ry:n Facebook-sivulta.

Klapiautokierroksesta vastaa klapiyrittäjä Marko Manninen.

Uusi palvelu koko Turun alueelle

Lokakuussa alkaa toinenkin klapikokeilu, PuuRinki Turku -palvelu, jossa klapeja voi ostaa kotiin toimitettuna ennakkotilauksella. Tilauksia otetaan vastaan Turussa noin kymmenen kilometrin säteellä keskustasta, pois lukien Portsan alue. Ennakkotilausten kotitoimitukset tehdään kahden viikon välein.

Tilaukset tehdään PuuRinki Turku -Facebook-sivujen kautta (sivut tekeillä) tai soittamalla suoraan yrittäjälle (Arttu Anttila).

PuuRinki Turku -palvelun aloitusaika lisätään tälle sivulle sen varmistuttua.

Haluatko tietoa puunpoltosta?

Valonia jatkaa maksuttomien puunpolttoiltojen järjestämistä yhteistyössä Turun kaupungin ja Warma-Uunit Oy:n kanssa. Koronan vuoksi tilaisuudet pidetään toistaiseksi pääosin webinaareina. Mikäli yhdistyksesi tai muu ryhmä on kiinnostunut omasta tilaisuudesta, ota yhteyttä Valoniaan Liisa Harjulaan.

Kokeilut ja neuvontaillat ovat osa Turun kaupungin, TTS Työtehoseuran ja HSY:n Kuivaa asiaa -yhteishanketta.

Liisa Harjula

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 182 0412