Ruokaketjulla on Varsinais-Suomessa merkittävä aluetaloudellinen rooli. Se työllistää n. 16 000 ihmistä ja alueella sijaitsee lukumäärällisesti kaikkein eniten jalostavia elintarvikeyrityksiä Suomessa. Ilmastokriisi ja biodiversiteetin heikkeneminen vaativat massiivisia toimia globaalin ruokajärjestelmän uudistamiseksi. Yhdeksi ratkaisun keskeisistä avaimista on tunnistettu paikallisuus ja siksi uuden innovatiivisen ruokajärjestelmän ja -ketjujen kehittäminen kannattaa toteuttaa maakuntalähtöisesti. Innovatiiviset ruokaketjut ovatkin yksi Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen painopisteistä.

Tule kuulemaan, millaista työtä maakunnassa tehdään ruoka-alan kilpailukyvyn edistämiseksi ja paikallisuuden vahvistamiseksi. Tilaisuudessa saat yleiskatsauksen siitä, kuinka kehittämistyötä on suunniteltu ja käynnistetty, miten pääset mukaan ja mitä hyötyä työstä voi olla juuri omalle yrityksellesi. Tilaisuus on suunnattu ennen kaikkea yritysedustajille.

Aika

11.2.2021 klo 13.00–15.00

Paikka

Webinaari. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.

Ohjelma

Älykkään erikoistumisen idea – Salla-Maria Lauttamäki, Varsinais-Suomen Liitto & Miia Paananen, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto

Yritys-tutkimus-kehittäjä -yhteistyö innovaatioiden lähteenä – Paavo Kosonen ja Laura Forsman, Turun yliopisto

Innovatiivisten ruokaketjujen kärkiteemojen esittelyt

  1. Uudet, ilmastokestävät viljelykasvit – Marjo Keskitalo, Luonnonvarakeskus
  2. Kiertotalousratkaisut – Riikka Leskinen, Valonia
  3. Mittaaminen & datan hyödyntäminen – Hilkka Halla, Yrityssalo & Laura Forsman / AFDS, FFF/Turun yliopisto
  4. Lyhyet ketjut, alustatalous ja uudet liiketoimintamallit – Johanna Mattila, Brahea-keskus, Turun yliopisto
  5. Kalatalous – Maria Saarinen, Saaristomeren kalatalouden toimintaryhmä
  6. Ruoka-matkailu & ravintolat – Anne Muurinen, Turku Business Region

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kommenttipuheenvuoro – Timo Metsä-Tokila, Varsinais-suomen ELY-keskus

Laura Forsman

Food Tech Platform Finland & Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto
etunimi.sukunimi (at) utu.fi

Riikka Leskinen

toimialapäällikkö
riikka.leskinen@valonia.fi
044 907 5995

Anni Lahtela

kehittämisasiantuntija
anni.lahtela@valonia.fi
040 6313 856