Aika

3.11.2020 klo 9–11

Paikka

Verkossa (ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin)

Ohjelmassa

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestää syksyllä 2020 webinaarisarjan, jossa esitellään hankkeen tuloksia ja toteutettuja pilotteja. Sarja käynnistyi elokuussa ja ja jatkuu marraskuussa. Menneiden webinaarien materiaalit löydät tämän sivun alaosasta.

Hankkeen aikana on toteutettu kokeiluja kaupungeissa yhteistyössä yritysten kanssa sekä selvitetty erilaisten energiaviisaiden ratkaisujen soveltuvuutta niin alueiden kuin rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Elokuussa alkavassa webinaarisarjassa esitellään ajankohtaisiin ja keskustelua herättäviin energiateemoihin liittyviä pilotteja ja niiden tuloksia.

Tulevat webinaarit

3.11.2020 Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa 

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeenrannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Lisätietoja.

10.11.2020 Energia- ja olosuhdedatan visualisointi 

Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta, esitellään toteutettujen pilottien tuloksia ja hankkeessa luotu Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Menneet webinaarit

15.9.2020 Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta 

Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkien yhteisenä tavoitteena on ollut kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta rakentamista voidaan eri vaiheissa ohjata vähäpäästöisimmiksi. Webinaarissa esiteltiin elinkaarilaskentapilottien tuloksia. Lisätietoja.

25.8.2020 Aluetason energiaratkaisut  

Hankkeen kaupunkien tavoitteena on kehittää energiatehokkuuden edelläkävijäalueita, joissa toteutetaan monimuotoisia energiantuotannon, käytön ja seurannan ratkaisuja. Webinaarissa esiteltiin kaupunkien pilottialueille – Raksilan urheilualue (Oulu), Hiedanranta (Tampere) ja Skanssi (Turku) – suunniteltuja aluetason energiaratkaisuja sekä selvitysten tuloksia.

Silja Ngobese

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083