Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto kokoaa yhteen alueen vapaaehtoistoimijoita, asiantuntijoita, tietoa ja materiaalia. Verkoston kautta vapaaehtoistoimijat ja yhdistykset löytävät toisensa ja voivat jakaa kokemuksiaan ja tietoa vesiensuojeluun liittyen. Verkoston tavoitteena on lisätä toimijoiden yhteistyötä ja vesiensuojeluhankkeita Varsinais-Suomessa. Tälle sivustolle kootaan tietoa verkoston uutisista, tapahtumista ja materiaaleista. Verkoston yhteyshenkilöiltä voit kysyä apua vesiensuojeluhaasteisiin.

Miten mukaan verkostoon?

Verkostoon pääset mukaan esimerkiksi liittymällä postituslistalle. Sitä kautta saat sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumista, rahoitushauista ja muista ajankohtaisista, jotka julkaistaan myös näillä nettisivuilla. Vesistökunnostusverkoston toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden vesistökunnostajien kanssa aihepiiristä. Tapahtumissa tutustut muihin vesiensuojeluaktiiveihin ja saada lisätietoa oman vesiensuojelutoiminnan tueksi.

Liity mukaan vesistökunnostusverkoston postituslistalle!

Varsinais-Suomen vesistökunnostajat -ryhmä Facebookissa

Twitterissä: #vs_vesistöt

Mitä on verkoston taustalla?

Verkostotyö käynnistettiin ympäristöministeriön rahoittamana Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto -hankkeena, jossa luotiin raamit verkostotyön toiminnalle ja jatkolle vuodesta 2021 eteenpäin.

Vuoden 2021 alusta alkaen verkoston ytimenä toimii Valonian vetämä suunnitteluryhmä. Suunnitteluryhmään kuuluu jäseniä Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, Varsinais-Suomen liitosta, Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksestä sekä Salon ja Laitilan kaupungeista. Suunnitteluryhmässä sovitaan verkostotyön tavoitteista ja suunnitellaan tapahtumia ja muuta toimintaa. Suunnitteluryhmään voidaan ottaa uusi jäseniä tarpeen mukaan.

 

Verkoston yhteyshenkilö

Jarkko Leka

Jarkko Leka

vesiasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Verkoston kuulumiset sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi:


Hankeaika

Verkoston käynnistämishanke oli toiminnassa 3.9.2018 – 31.12.2020.
Verkostotoiminta jatkuu hankkeen jälkeen.

Rahoitus

Hankkeen kokonaisbudjetti oli noin 100 000 euroa, josta ympäristöministeriön rahoitus kattoi  74 000 euroa. Saaristomeren Suojelurahasto tuki hanketta myöntämällään avustuksella.

Verkoston uutiset ja materiaalit

Tapahtumat

Muita materiaaleja ja lisätietoa

Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkoston yhteyshenkilöt Valoniassa

Jarkko Leka

Jarkko Leka

vesiasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Janne Tolonen

Janne Tolonen

vesiasiantuntija
janne.tolonen@valonia.fi
050 518 7755

Ihmisiä kokoustilassa keskustelemassa