Valonian Hajajätevesikuormitus kuriin neuvonnalla -hanke tarjoaa Varsinais-Suomessa maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa. Hankkeen pääpaino on kesäaikaan hankekuntien alueilla asukkaille ja mökkiläisille tarjottu kiinteistökohtainen jätevesineuvonta. Neuvontaa on tarjottu jo useamman vuoden ajan ja etsimmekin nyt tulevalle neuvontakaudelle jätevesineuvojaa.

Jätevesineuvojana olet perehtynyt kiinteistökohtaisen jätevedenkäsittelyn lainsäädäntöön ja tekniikkaan. Kiinteistökohtaisilla käynneillä pystyt yhdessä kiinteistön omistajan kanssa selvittämään kyseisen kiinteistön jätevesijärjestelmän toimivuuden ja riittävyyden suhteessa lainsäädännön vaatimuksiin sekä ehdottamaan kiinteistölle soveltuvia jäteveden käsittelytapoja. Neuvontaa tarjotaan myös sähköpostilla ja puhelimitse sekä erilaisissa tapahtumissa. Neuvontakäyntien suunnittelu ja raportointi sekä tapahtumien suunnittelu ja viestintä ovat myös osa työtehtäviäsi. Osana Valonian vesiensuojelu- ja vesihuoltotiimiä voit myös avustaa muissa vesihankkeissa esimerkiksi tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä ja viestinnässä.

Jos sinulla on tehtävään soveltuvaa ympäristöalan koulutusta ja olet kiinnostunut vesiensuojelusta, saatat hyvin olla etsimämme henkilö. Perehdytämme työssä tarvittaviin tietoihin lainsäädännöstä ja tekniikasta, mutta perustiedot jätevedenpuhdistuksesta ja jätevesien ympäristövaikutuksista on hyvä olla jo hallussa. Työssä tarvitset oma-aloitteisuutta ja hyviä organisointitaitoja. Asiakaskohtaamisissa hyvät vuorovaikutustaidot ovat tarpeen. Hallitsethan myös erilaiset toimisto-ohjelmistot, sillä se sujuvoittaa työn raportointia. Myös paikkatieto-osaamisesta on sinulle hyötyä neuvontatyön suunnittelussa ja raportoinnissa. Tärkeä osa jätevesineuvontaa on neuvonnasta tiedottaminen eri viestintäkanavissa yhdessä Valonian viestintätiimin kanssa. Työhön kuuluu jonkin verran myös ilta- ja viikonlopputyötä. Työpisteesi on Turussa Valonian toimistolla, mutta työtehtävät sijoittuvat eripuolille Varsinais-Suomea, joten ajokortti, käytettävissä oleva auto ja itsenäinen työskentelyote ovat tarpeen.

Tarjoamme sinulle monipuolisen, alueellista vesiensuojelua edistävän työtehtävän osaavassa joukossa. Työn kesto on 1.4.–31.10.2019 tai sopimuksen mukaan. Tehtävän palkkaus on 2500 €/kk ja työ on kokoaikainen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 28.2.2019 mennessä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot

Hajajätevesikuormitus kuriin neuvonnalla -hanke toteutetaan Valonian ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:n yhteishankkeena. Neuvontaa rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus ympäristöministeriön määrärahoista. Lisätietoja hankkeesta: www.valonia.fi/hakku

Varsinais-Suomen liitto on aluekehitysviranomainen, joka vastaa maakunnan yleisestä kehittämisestä sekä maakuntakaavoituksesta. Osana Varsinais-Suomen liittoa toimii Valonia, joka on puolueeton kestävän kehityksen ja energia-asioiden asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Autamme Varsinais-Suomen kuntia, yrityksiä sekä asukkaita pienentämään hiilijalanjälkeään sekä parantamaan ekotehokkuuttaan ja ympäristövastuullisuuttaan.