Valonian virtavesien kunnostustoiminta jatkuu tulevana kesänä. Virtavesien kunnostushankkeessa järjestetään virtavesikunnostuksia, kunnostustalkoita ja tapahtumia, joiden tavoitteena on edistää virtavesien ekologista tilaa sekä erityisesti uhanalaisten vaelluskalojen tilaa Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta valtion vesi- ja kalataloushankkeiden ja valtion kalatalouden edistämisvaroista. Valonian lisäksi omarahoitusta hankkeelle ovat myöntäneet Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys, kalastusalueet ja Turun kaupungin vesilaitos.

Vaellus vapaaksi!

Edellä mainittujen valtion avustusten lisäksi Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergia rahoittaa Varsinais-Suomen virtavesien kunnostuksia 25 000 eurolla. EKOenergian rahoituksella poistetaan esteitä ja tehdään vaelluskalojen elinympäristökunnostuksia. Valonian keräämien tietojen mukaan Varsinais-Suomen virtavesissä on kymmeniä merkittäviä esteitä vaelluskaloille. Yhteensä vaellusesteitä on reilusti yli sata. Jokainen este heikentää virtavesiluonnon tilaa muun muassa estäen kalojen, rapujen, simpukoiden ja muiden pohjaeläinten liikkumista. 

EKOenergian ympäristörahasto rahoittaa hankkeita vesivoiman ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Lisätietoja vesivoiman ympäristövaikutuksista vesivoiman luonto -sivustolla.

Tulevia virtavesiaiheisia tapahtuma

Lisätiedot