Tarjoamme hankkeessa kiinteistökohtaista haja-asutuksen jätevesineuvontaa. Kiinteistökohtaista neuvontaa tarjotaan kesällä 2019 seuraavien kuntien alueilla: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Neuvontaa saavat niin vakituiset asukkaat kuin mökkiläiset. Uudisrakennuskohteisiin emme tee kohdekohtaista neuvontakäyntiä. Neuvomme kaikkien Varsinais-Suomen kuntien asukkaita ja mökkiläisiä myös puhelimitse ja sähköpostilla. Neuvonta toteutetaan Valonian ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:n yhteishankkeena. Neuvontaa rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Neuvontaa paikan päällä

Kiinteistökohtaisessa neuvonnassa jätevesineuvoja saapuu kiinteistönomistajan omalle tontille. Vesiyhteistyökuntien kiinteistöjen omistajat voivat tilata jätevesineuvontakäynnin. Kiinteistökäynnillä jätevesineuvoja käy yhdessä kiinteistönomistajan kanssa läpi kiinteistön nykyisen jätevesijärjestelmän. Neuvoja arvioi onko olemassa olevaa jätevesijärjestelmää tarve uudistaa, riittävätkö vain pienet parannukset vai onko järjestelmä jo nykyisellään kunnossa. Mikäli järjestelmä ei täytä lainsäädännön vaatimuksia, keskustelee neuvoja kiinteistölle soveltuvista vaihtoehdoista yhdessä kiinteistönomistajan kanssa ja antaa oman arvion kiinteistölle parhaiten soveltuvista jätevesien käsittelymenetelmistä. Neuvoja ei kuitenkaan tee muutostöissä tarvittavaa jätevesisuunnitelmaa. Täältä voit lukea lisää haja-asutusalueen jätevesien käsittelystä ja lainsäädännöstä.

Jätevesineuvontaa kohdennetaan Valonian vesiyhteistyökuntien ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöille, joita ei olla liittämässä viemäriverkostoon. Neuvontaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta, eikä yksittäisen kiinteistön tietoja luovuteta kunnalle.

 

Neuvontapuhelin ja kiinteistökäyntien varaus

Maksuttoman kiinteistökohtaisen käynnin voit tilata ottamalla yhteyttä jätevesineuvojiin joko puhelimitse tai sähköpostilla. Neuvontakäyntejä tehdään lokakuun loppuun asti.

Reetta Haapasalo p. 040 649 7321, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Katariina Yli-Heikkilä p. 040 552 2369, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Jätevesi-infot

Esimerkiksi vesiensuojeluyhdistykset, kyläyhdistykset, mökkikunnat ym. voivat pyytää tilaisuuksiinsa Valonian jätevesineuvojan kertomaan jätevesiasetuksesta sekä yleisimmistä jätevesien käsittelymenetelmistä sekä kuntakohtaisista määräyksistä. Jätevesi-infoista voi sopia Katariina Yli-Heikkilän kanssa.

 

Tulevat tapahtumat

Jätevesineuvojan löytää kesän aikana useista eri tapahtumista ja tilaisuuksista, joista lisätietoja: www.valonia.fi/vesi/osallistu

 

Lisätiedot

Katariina Yli-Heikkilä, vesiasiantuntija