Valonia tarjoaa puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa Varsinais-Suomen kuntien asukkaille ja mökkiläisille sekä yrittäjille ja viranomaisille. Neuvomme lainsäädännön vaatimuksista sekä erilaisista jätevedenkäsittelymenetelmistä ja -laitteista, niiden kustannuksista, puhdistustuloksista sekä toimivuudesta. Kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä teimme vesiyhteistyökuntien alueella 31.10.2019 asti.

Puhelinneuvonta

Meiltä voit kysellä tietoa mm. erilaisista jäteveden käsittelymenetelmistä sekä niiden kustannuksista ja toimivuudesta.

Marika Karulinna, jätevesineuvoja p. 040 183 1504 (tavoitettavissa puhelimitse vain maanantaisin ja perjantaisin klo 9-15)

Katariina Yli-Heikkilä, vesiasiantuntija p. 040 552 2369 (tavoitettavissa puhelimitse vain maanantaisin klo 9-15)

Jarkko Leka, vesiasiantuntija p. 040 197 2265

Lue myös usein kysytyt kysymykset.

Jätevesi-illat

Kunnissa järjestettävissä jätevesi-illoissa kerrotaan erilaisista jätevesien käsittelymenetelmistä ja lainsäädännön vaatimuksista. Tilaisuuksissa esitellään kuntakohtaisia ympäristönsuojelumääräyksiä sekä vesihuollon kehittämissuunnitelmaa. Tilaisuudessa on paikalla Valonian vesiasiantuntijan lisäksi mahdollisesti kuntien tai laitevalmistajien edustajia. Yleisöllä on aina mahdollisuus esittää kysymyksiä. Jätevesi-illat listataan Valonian tapahtumat-sivulle. 

Osuuskuntaillat

Valonia järjestää tai on mukana järjestämässä osuuskuntailtoja, joissa keskitytään erityisesti viemäröinnin toteutusmahdollisuuksiin ja jätevesiosuuskuntien perustamiseen. Valonian vesiasiantuntijan voi myös kutsua luennoimaan osuuskuntailtaan. Tilaisuuksissa on usein mukana jätevesiosuuskunnan puuhahenkilö puhumassa vesiosuuskunnan käytännön toteutuksen mahdollisuuksista omassa kylässä.

Myytävät neuvontapalvelut

Valonia tarjoaa jätevesineuvontapalveluita ostopalveluina myös muille kunnille, yrityksille ja yhdistyksille. Ota siis tarpeen tullen yhteyttä vesiasiantuntijoihimme ja suunnitellaan teille sopiva palvelukokonaisuus. Tutustu myös muihin Valonian ostopalveluihin.

Lisätiedot

Katariina Yli-Heikkilä, vesiasiantuntija

Jarkko Leka, vesiasiantuntija