Ekovinkki 37/2018

Ruoka on meille elintärkeää eikä sitä soisikaan menevän hukkaan. Silti ruokahävikkiä syntyy maailmassa vuosittain yli miljardi tonnia ja pelkästään suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 7800 kuorma-autollista ruokaa. Onneksi ruokahävikkiin on alettu kiinnittää huomiota sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Ekovinkki 36/2018

Käynnit Suomen kansallispuistoissa lisääntyivät viime vuonna ilahduttavasti kymmenen prosenttia. Kasvavat kävijämäärät ovat tuoneet mukanaan ikäviä lieveilmiöitä, joista näkyvimpänä maastoon heitetyt roskat.Välittömän esteettisen haitan lisäksi maastoon tai vesistöön päätyvät roskat aiheuttavat haittaa alueen eliöstölle. Vastuullisen kansallispuistojen ja luontopolkujen kävijän tuleekin noudattaa muutamia ohjenuoria, jotta niiden virkistyskäyttö on kestävällä pohjalla ja kaikkien nautittavana.

Ekovinkki 35/2018

Kiinteistöjen viheralueilla on tärkeä tehtävä hulevesien eli sade- ja lumen sulamisvesien pidättämisessä sekä pohjavesien palautumisen edistämisessä. Hulevesien käsittely niiden syntypaikalla on kestävää kehitystä ja se on tärkeää huomioida puutarhasuunnitelmia tehdessä. Myös kuivan kesän jälkeen on hyvä miettiä veden hallintaa omassa pihapiirissä.

Ekovinkki 34/2018

Lomakauden jälkeen on hyvä hetki kiinnittää kotona huomiota keittiön kodinkoneisiin. Jos astiat ovat konepesun jälkeen laikukkaita, liesituuletin ei poista käryjä ja kahvinkeitin aivastelee, on aika tehdä koneiden puhdistus.

Ekovinkki 33/2018

Kirpputorit ovat monelle tutuin kiertotalouden ilmentymä. Käytettyjen tavaroiden kauppa näyttäytyy yhä moninaisemmissa muodoissaan verkossa, tapahtumissa, hyväntekeväisyytenä sekä erikoisliikkeinä. Kun tavarat ja vaatteet pysyvät kierrossa pidempään, neitseellisten raaka-aineiden tarve vähenee.