Ekovinkki 33/2016

Laita jo nyt kalenteriin elokuun viimeisen lauantain luontoon patistavat teemapäivät. Lauantaina 27.8.2016 vietetään sekä Suomen luonnon päivää että Marttojen valtakunnallista sienipäivää.

Suomen luonnon päivää vietetään neljättä kertaa lauantaina 27.8.2016. Päivän aikana Suomessa järjestetään monenlaisia tapahtumia, jotka löydät kootusti tapahtumakartalta osoitteesta https://www.luonnonpaivat.fi/. Varsinais-Suomessa järjestetään ainakin linnunpönttötalkoot Teijon luontokeskuksessa. Voit juhlistaa päivää myös retkellä omaan lähimetsään. Suomen luonnon päivän suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Valtakunnallisena sienipäivänä Martat järjestävät sienineuvontatapahtumia, -kursseja ja -retkiä ympäri Suomen. Mikäli lähistölläsi ei järjestetä Marttojen tapahtumia niin myös omatoiminen sieniretki luo teemapäivän tunnelmaa. Tutustu http://www.luontoportti.com -sivustoon päästäksesi alkuun sieniharrastuksessa. Sivustolta löydät tietoa sadoista luonnonlajeista ja sienien tunnistukseen on omistettu kokonaan oma osionsa.

Vinkin laati Anni Eerola Valoniasta