Ekovinkki 21/2019

Toukokuun alussa uutisoitiin tutkimustuloksista, jotka kertoivat osan aurinkorasvojen kemikaaleista imeytyvän verenkiertoon lyhyenkin käytön jälkeen. Iholta aurinkotuotteiden kemikaaleja päätyy myös vesistöihin joko suoraan uidessa tai jätevetenä peseytyessä. Vesistöihin kertyvät kemikaalit vaikuttavat yhtä lailla vesieliöiden terveyteen. Kiinnittämällä huomiota aurinkovoiteen koostumukseen voit vaikuttaa sekä omaan että ympäristösi hyvinvointiin.

Ekovinkki 20/2019

Kotisi lähistöllä kävely- tai pyöräilymatkan päässä on hyvinkin puro, joki, lampi, järvi tai meri. Tiedät ehkä sen sijainnin sekä lähiympäristöä, mutta osaatko sanoa, millaista elämää se kätkee sisäänsä? Ulkoisesti arkiselta näyttävässä ojassa tai lampareessa on usein mielenkiintoinen eliöstö.

Ekovinkki 19/2019

Suomessa on noin 600 000 vapaa-ajan asuntoa. Omilla ja vuokratuilla mökeillä viettää vuosittain aikaa noin puolet suomalaisista – Suomi onkin suhteellisesti Euroopan suurin mökkeilymaa. Yli puolet vuodesta mökki on kuitenkin tilastojen mukaan käyttämättä, samoin siellä olevat laitteet ja tavarat.

Ekovinkki 18/2019

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä 22 prosenttia syntyy liikenteestä ja matkailusta. Neljäsosa liikenteen päästöistä taas muodostuu yksityisautolla taitettavista työmatkoista. Kaupunkiseudulla työmatkojen ympäristökuormaa voi keventää helposti joukkoliikennettä ja polkupyöräilyä suosimalla. Monella, erityisesti maaseudun asukkaalla, henkilöautoilu on kuitenkin välttämättömyys arjen sujuvuuden kannalta. Mikäli joukkoliikenteen hyödyntäminen ei ole realistinen vaihtoehto työmatkallasi, oivallinen keino vähentää liikkumisen hiilidioksidikuormaa on työskennellä osittain etänä kotitoimistolta käsin.

Ekovinkki 17/2019

Kotimaista luonnonkalaa kannattaa suosia ruokapöydässä, sillä sen ympäristökuormitus on matala ja niiden kalastaminen vähentää rehevöitymistä aiheuttavia ravinteita Itämerestä. Kevät tarjoaa läheltä pyydetyn kalaruoan ystävälle paljon mahdollisuuksia.