Ekovinkki 38/2019

Puulla lämmittäminen on oikein tehtynä ekologinen vaihtoehto kylmeneviin syysiltoihin, mutta jokaisen puunpolttajan vastuulla on hoitaa se mahdollisimman puhtaasti. Laadukas ja kuiva puu on tärkein taustatekijä, sillä kostean puun polttaminen tuottaa runsaasti päästöjä ja vaikuttaa ilmanlaatuun.

Ekovinkki 37/2019

Onko teidän lastenne koululla tai päiväkodilla Vihreän lipun sertifikaatti? Suomessa jo 73 000 lasta ja nuorta saa laadukasta kestävän kehityksen koulutusta Vihreä lippu -ohjelman kautta. Kyseessä on työkalu kasvatus- ja opetusaloille ja se kuuluu maailman laajimpaan kestävän kehityksen Eco-Schools-verkostoon. Tänä vuonna Vihreä lippu täyttää 20 vuotta ja vuosien mittaan ohjelma on havaittu erinomaiseksi kestävän kehityksen työkaluksi.

Ekovinkki 36/2019

Amazonin metsäpalot ovat otsikoissa kaikkialla ja maailman keuhkoiksi kutsutut sademetsät katoavat kirjaimellisesti silmiemme edessä. Huoli Amazonin sademetsistä on suuri. Amazonin pelastamiseksi tarvitaan nyt kaikki keinot politiikasta kuluttajavalintoihin. Mitä suomalainen kuluttaja voi siis tehdä Amazonin hyväksi?

Ekovinkki 35/2019

Kauppojen tarjoamat uudet kuljetuspalvelut helpottavat arkea ja säästävät perheiden aikaa. Vaikka äkkiseltään ajatus voi tuntua epäloogiselta, pakettiautokuljetukset hillitsevät samalla ilmastonmuutosta.

Ekovinkki 34/2019

Vähäisiä pesuvesiä syntyy, kun rakennuksen sisälle ei tule vesijohtoa vaan käyttövesi kannetaan esimerkiksi järvestä, kaivosta tai muusta vesilähteestä. Vähäisistä pesuvesistä syntyviä jätevesiä ei koske lakisääteinen puhdistusvelvollisuus, vaan ne voidaan johtaa puhdistamattomina maahan. Suoraan vesistöön ei vähäisiäkään jätevesiä saa kuitenkaan johtaa.