Ekovinkki 27/2019

Kesäkuukaudet tuovat mukanaan helteet ja kuumenevan sisäilman. Se aiheuttaa monille tukalaa oloa, väsymystä sekä nukkumisvaikeuksia. Etenkin helteelle alttiit ihmisryhmät, kuten vanhukset ja pienet lapset sekä tietyt lemmikit saattavat kärsiä vakavasti pitkään jatkuvasta korkeasta sisälämpötilasta. Monesti ratkaisuksi helleongelmaan hankitaan energiaa kuluttavia ja kalliitakin koneellisia jäähdytysratkaisuja, kuten tuulettimia ja ilmastointilaitteita. Ennen laitteiden käyttöönottoa kannattaa kuitenkin kokeilla, viilenisikö asunto riittävästi ekologisemmin kotikonstein.

Ekovinkki 26/2019

Kesä on hyvää aikaa päivittää omat tiedot ja perehtyä syvemmin kompostoinnin saloihin. Talous- ja pihajätteiden kompostointi on monessa mielessä ekologinen teko. Ravinteikkaasta maasta kiittävät niin kasvit kuin maan alla ja päällä kuhiseva elämäkin.

Ekovinkki 25/2019

Grillikausi on nyt kuumimmillaan. Uusien grillattavien kokeilu tuo mukavaa vaihtelua kesän ruokapöytään. Parhaat grilliherkut tekevät hyvää paitsi ruokailijalle, myös ympäristölle.

Ekovinkki 24/2019

Oletko aikeissa sijoittaa lämmitystapa- tai energiaremonttiin? Uuden asian selvittäminen informaatioviidakosta hankintaan asti voi tuntua työläältä, eikä oppaiden läpikäynti ja energianeuvonnan tuki anna välttämättä riittävästi tietoa juuri omiin tarpeisiin. Puolueeton neuvonta ja aiheeseen perehtynyt suunnittelija takaavat tehokkaimman ratkaisun.

Ekovinkki 23/2019

Viime kesä oli poikkeuksellisen kuiva ja myös kulunut kevät on ollut vähäsateinen. Pohjavesien pinnat ovatkin jälleen laskeneet alle keskimääräisen korkeuden. Kuivina kausina viranomaiset antavat suosituksia veden käytön vähentämiseksi ja jokaisen olisikin syytä tarkastella omaa veden kulutustaan.