Pienvedet kuntoon -tilaisuus

Kategoria
Vesi
Päivä
11.9.2019 16:00 - 19:30
Paikka
Salon kaupungintalo, valtuustosalo - Tehdaskatu 2
24100 Salo, Suomi

Kaikille avoin seminaari pienvesistä ja pienvesikunnostuksista. Asiantuntijoiden esitelmiä ja kokemuksia pienvesien suojelusta ja pienvesien kunnostamisesta.

Mikä on pienvesien tila ja miksi pienvesiluontotyypit ovat uhanalaisia? Miten pienvedet tulisi huomioida maa- ja metsätalouden toimenpiteissä? Mitkä toimenpiteet ovat luvanvaraisia? Mitä tietoja tarvitaan pienvesikunnostuksen suunnitteluun ja miten määritellä kunnostuksen tavoitteet? Mikä merkitys puuaineksella on pienvesissä? Miten puuta voidaan hyödyntää pienvesien kunnostuksissa?

OHJELMA

  • Luonnontilaisten pienvesien tunnistaminen, miksi ja miten pienvedet tulee huomioida? Mikä on pienvesien tila, pienvesiluontotyyppien uhanalaisuus? Miten pienvedet tulisi huomioida maa- ja metsätalouden toimenpiteissä? Mitkä toimenpiteet ovat luvanvaraisia? Pienvesioppaan esittely. 
  • Kunnostuksen lähtötietojen selvittäminen ja tavoitteiden määrittäminen 
  • Pienvesien huomioiminen taajamissa
  • Purot tarvitsevat puita Mikä merkitys puuaineksella on pienvesissä? Miten puuta voidaan hyödyntää pienvesien kunnostuksissa? Tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia.
  • Käytännön kokemuksia pienvesikunnostuksista. Mitä vaikutuksia vaellusesteillä kuten tierummuilla ja padoilla on ja miten vaellusesteitä voidaan poistaa? Miten puuta voidaan hyödyntää pienvesikunnostuksissa?

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Tilaisuus järjestetään osana Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto-hanketta yhteistyössä valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston kanssa.

 

Lisätiedot

Janne Tolonen, vesiasiantuntija

Jarkko Leka, vesiasiantuntija

 
 

Kaikki päivät

  • 11.9.2019 16:00 - 19:30