Työnantajilla on käytettävissään monenlaisia keinoja viisaan työmatkaliikkumisen edistämiseksi. Joukkoliikenteen käyttöön voi kannustaa tarjoamalla työntekijöille työmatkaseteliä ja työpyöräilystä voi tehdä houkuttelevampaa vaikka tarjoamalla työntekijöille vuosittaisen pyöränhuollon. Viisaamman työmatkaliikkumisen edistäminen myös kannattaa: viikossa 2 – 3 kertaa liikkuvilla on vuodessa 4,5 sairauslomapäivää vähemmän kuin enintään kerran viikossa liikkuvilla. Sairauspoissaolot yhdessä työn tuottavuuden heikkenemisen kanssa taas aiheuttavat jopa 200 miljoonan euron kustannukset vuositasolla.

Osallistuminen erilaisiin liikkumisen kampanjoihin, kilpailuihin ja teemapäiviin on helppo ja hauska tapa kannustaa työmatkaliikuntaan. Valonian vuodesta 1998 järjestämä maakunnallinen työmatkaliikkumisen kampanja, Pyörällä töihin -kilpailu, on vuosien varrella liikuttanut sadoilla varsinaissuomalaisilla työpaikoilla. Monessa työpaikassa kisasta on tullut perinne. Turkulaisessa laivasuunnittelutoimistossa, Deltamarin Oy:ssä kilpailuun osallistuttiin vuonna 2016 jo kahdeksatta kertaa.

– Kilpailu on ollut meillä alusta asti todella suosittu, joten tietysti sitä on mielellään järjestetty, kertoo kilpailua työpaikalla koordinoiva HR-asiantuntija Tanja Kangas.

Työpaikan sisäinen kilpailu ja omat palkinnot tuovat lisämotivaatiota

Deltamarinissa Pyörällä töihin -kilpailua mainostetaan hyvissä ajoin Valonian etukäteen toimittamilla materiaaleilla. Lisäksi kisasta tiedotetaan myös työpaikan intranetissä. Kilpailuhenkeä on lisännyt se, että Valonian virallisten tulosten lisäksi Deltamarinissa lasketaan, millä osastolla työpaikan sisällä on pyöräilty aktiivisimmin. Tanja Kangas arvelee, että nimenomaan työpaikan sisäinen kisailu on innostanut deltamarinilaisia polkemaan.

– Luulen, että siinä on sellaista haastemeininkiä ja porukkapainetta. Osastoilla kysellään, että kai sinäkin osallistut kun minäkin kaivoin fillarin varastosta, Kangas uumoilee.

Parhaiten pärjänneelle osastolle on työpaikalla tarjottu esimerkiksi jäätelöt kahvitauolla ja lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken on arvottu yrityksen toimesta omia palkintoja. Vuonna 2016 arvottiin mm. pyöränhuoltopaketti, matkamittari ja pyörän lukko. Turhaan eivät deltamarinilaiset ole kilpailussa polkeneet, sillä yritys on vienyt voiton omassa, yli 100 työntekijän sarjassaan kahtena vuotena peräkkäin.

Matkaketjut mahdollistavat osallistumisen yhä useammalle

Pyörällä töihin -kilpailun formaattia on vuosien saatossa hiottu. Esimerkiksi kahtena viimeisenä vuotena kilpailussa on laskettu poljettujen matkojen lukumäärän sijaan kilometrejä. Myös matkaketjut otetaan nykyisin tuloslaskennassa huomioon eli kisaan voi osallistua vaikka pyöräilisi vain osan matkasta, vaikka bussipysäkille. Tanja Kangas kertoo, että Deltamarinissa uudistus on otettu positiivisesti vastaan ja se on mahdollistanut kilpailuun osallistumisen yhä useammalle työntekijälle.

Yritys myös muutti pari vuotta sitten Raisiosta uusiin toimitiloihin Turun keskustan tuntumaan. Tuolloin kilpailuun osallistuvien työntekijöiden määrä Deltamarinissa kasvoi merkittävästi. Tanja Kankaan mukaan keskeisempi sijainti yhdistettynä parempiin pyöräpysäköintiolosuhteisiin ja sosiaalitiloihin on kasvattanut työmatkapyöräilyn suosiota myös kilpailun ulkopuolella.   

Lisätiedot

Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Lisätietoa viisaan liikkumisen tukemisesta työpaikoilla täältä.