Vertaisvuokraus ja yhteiskäyttöautot ovat uudenlaisia viisaan liikkumisen keinoja, jotka tuovat ihmisille lisää valinnanvaraa päivittäisissä liikkumisvalinnoissa. Useimmilla ihmisillä on ensisijaisesti tarve kulkea kätevästi paikasta toiseen, muttei välttämätöntä halua tai tarvetta omistaa omaa autoa. Yhteiskäyttöautot ja vertaisvuokraus luovat mahdollisuuden joustavaan henkilöauton käyttöön ilman autonomistajan murheita.

Auto käyttöön helposti ja joustavasti

Autonvuokrauksesta autojen yhteiskäyttöpalveluun laajentava 24Rent on avannut neljännen autojen noutopisteen turkulaisten asiakkaidensa käyttöön helmikuussa. Punainen Toyota Yaris on sijoitettu Turun teknologiakiinteistöihin, Q-Parkin operoimaan parkkihalliin Kupittaalle. Yhteiskäytössä on myös pakettiautoja. Yhteiskäyttöautoilu eroaa perinteisestä autonvuokrauksesta siten, että yhteiskäytössä olevan auton voi vuokrata myös hyvin lyhyeksi ajaksi vain muutamalla kympillä. Yhteiskäyttöauton saa noutopisteistä käyttöönsä joustavasti minä vuorokaudenaikana tahansa.

Turussa yhteiskäyttöautoja tarjoaa myös Kortteliauto Oy. Yrityksen tarjoama palvelu perustuu vertaisvuokraukseen, jossa ihmiset tarjoavat omia autojaan yhteiskäyttöön silloin, kun eivät niitä itse käytä.  Omistajat saavat vuokrauksesta lisätuloja, käyttäjien ei tarvitse omistaa omaa autoa ja ympäristö kiittää päästöjen ja ruuhkien vähentyessä. Turussa vertaisvuokrauksessa on vasta kolme autoa ja lisää autoja kaivataan!

Niin Kortteliauton kuin 24Rentinkin palveluissa käytetään autojen etähallintalaitteita ja verkkojärjestelmää, näin vuokraus on käyttäjille mahdollisimman helppoa.

Lisätiedot

https://kortteliauto.fi/available-vehicles

www.24rent.fi/