Kiertotalous

Lähiruoan iltakoulu 6.11. kokosi Raisioon lähes 60 kuntien ruokahankinnoista kiinnostunutta ihmistä. Paikalla oli luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita 11 varsinaissuomalaisesta kunnasta. Tarjolla...

Ruokahävikkiä on arvioitu syntyvän Suomessa 500 miljoonaa kiloa vuodessa. Rahallisesti Suomessa syntyvä hävikki vastaa noin miljardia euroa. YK:n ja EU-komission tavoitteena on puolittaa...

Ammattikorkeakouluopiskelijat on syksyn aikana haastettu pohtimaan kuntien kiertotalouden kysymyksiä. Millainen olisi tulevaisuuden kierrätyskeskus? Mitä kiertotalous tarkoittaa nuoren näkökulmasta? Minkälaiset...

Varsinais-Suomessa tähdätään hiilineutraaliuteen. Tämä teema oli keskiössä, kun kevään aikana Valonian ja Varsinais-Suomen liiton kanssa kiersimme yhteensä 21 varsinaissuomalaisessa kunnassa. ...

Valtakunnallisessa jätesuunnitelmassa vuoteen 2023 on asetettu jätehuollon ja jätteen synnyn ehkäisyn tavoitteet sekä toimet tavoitteiden saavuttamiseksi kuuden vuoden ajanjaksolle. Suunnitelman...

Teksti: Projektityöntekijä Jenni Tuokko Kiertotaloutta ja varhaiskasvatusta yhteen tuova hanke Multaa ja Mukuloita etenee ripeällä tahdilla Sateenkaarikoto ry:n päiväkodeissa. Projektityöntekijä...

Varsinais-Suomen liitto ja Valonia toteuttavat huhti-toukokuussa 2018 kiertotalouteen ja hiilineutraaliuteen keskittyvän kuntakierroksen Varsinais-Suomen kunnissa. Tapaamisten tavoitteena on luoda...

Tarjousosaamista ruoantuottajille -hankkeen tiimoilta järjestettiin alkuvuodesta kaksi koulutustilaisuutta, joissa perehdyttiin julkisten hankintojen periaatteisiin sekä muun muassa yhteistarjousten tekemiseen ja...

Julkisiin ruokahankintoihin halutaan yhä enemmän lähialueiden tuottajien tarjouksia. Varsinaissuomalaisille ruoan alkutuottajille ja ensiasteen jalostajille järjestetään koulutusta ruokatarjousten...