Valonian kuluttajien energianeuvonta on vilkastunut syksyllä 2018 edelliseen vuoteen verrattuna. Järjestimme yhteensä neljä energiailtaa yhteistyössä Paraisten, Marttilan, Maskun ja Raision kanssa. Lisäksi energianeuvojat ovat jakaneet energiatietoa lähes kymmenessä muussa tilaisuudessa. Osallistujia on ollut noin 250.

Tilaisuuksissa on käsitelty erilaisia lämpöpumppuratkaisuja, sähköautojen latausta, kodin energiankäyttöä ja energiansäästömahdollisuuksia. Somerolla on pidetty kaksi infoiltaa aurinkosähköstä, sillä kaupungissa on käynnissä yhteishankinta aurinkosähkön Avaimet käteen -toimituksesta. Mukaan lähti tässä vaiheessa 24 pientaloa. Tarjouspyyntö on lähetetty ja vastauksia odotellaan tammikuussa 2019.

Neuvontatilaisuuksissa puhuttivat eniten ilma-vesilämpöpumput ja poistoilmalämpöpumput sekä aurinkosähkö. Vuoden viimeisessä energiaillassa Raisiossa osallistujat jakoivat aktiivisesti omia kokemuksiaan lämpöpumppujen asennuksista, säädöistä ja käytöstä ylipäätään. Olipa joukossa yksi pellettilämmittäjäkin.

Kuntalaisilla on mahdollisuus kysyä neuvoa myös sähköpostilla ja puhelimitse. Valonian sivuilta kysymyksiä ohjataan Asiaa energiasta Facebook -palveluun. Valtakunnallinen Kuluttajien energianeuvonta vastaa kysymyksiin arkisin Facebookin sivulla. Yleisimpiä kysymyksiä palvelussa ovat olleet ilma-vesilämpöpumppu, aurinkosähkö ja -lämpö. Neuvontapyynnöt ovat lähes kaksinkertaistuneet kuluneen vuoden aikana. Samalla on huomattu, että kysymykset ovat entistä monimutkaisempia.

Kuluttajien neuvontapalvelu jatkuu valtakunnallisesti ja myös Valoniassa vuonna 2019.

Lisätiedot