Somerolla käynnistettiin syyskuussa pientalojen aurinkosähkön yhteishankinta. Yhteishankinta tehdään Avaimet käteen -toteutuksena ja kilpailutuksen tekee Valonia. Kyseessä on Someron kaupungin ja Valonian yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on aktivoida asukkaat Someron ilmasto-ohjelman käytännön toteutukseen. Yhteishankinta järjestetään, mikäli siihen ilmoittautuu vähintään kymmenen (10) osallistujaa.

Aurinkosähköjärjestelmiä on tarjolla kolme eri kokoluokkaa: 3 kWp, 5 kWp ja 7 kWp. Pienin pakettikoko on luonnollinen valinta pienkiinteistölle, jonka kulutus on alle 20 000 kWh vuodessa. Suurin kokoluokka taas soveltuu niille, joiden kulutus on yli 50 000 kWh vuodessa. Tietopaketti ja kuvaus aurinkosähkön yhteishankinnasta löytyvät Someron kaupungin sivuilta. Ne voi myös noutaa kaupungintalon infopisteestä.

Ilmoittautuminen jatkuu 23.11. saakka

Kiinnostuneet somerolaiset voivat ilmoittautua yhteishankintaan täyttämällä osallistumislomakkeen ja palauttamalla sen Valoniaan 23.11.2018 mennessä. Osallistumislomake löytyy myös Someron kaupungin sivuilta sekä kaupungintalon infosta.

Kilpailutus tehdään joulu-tammikuussa Valonian toimesta. Järjestelmätoimittaja on tiedossa helmikuussa 2019. Alustavan aikataulun mukaisesti aurinkosähköjärjestelmien asennus aloitetaan huhti-toukokuussa 2019.

Lisätiedot:

Antti Leino, kehittämisasiantuntija, Someron kaupunki | 040 1268 272 | antti.leino(a)somero.fi

Koottua tietoa aurinkoenergiasta ja aurinkosähkön tietopaketti Motivan sivuilla: https://www.motiva.fi/aurinkosahko