Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Verkkopalvelun opaste

Tutustu sähköisiin palveluihin

Navigointi

Turun kaupungin sivuilla asiat on jaoteltu kokonaisuuksiin sivuston vasemmalla laidalla sijaitsevassa rakennenavigaatiossa. Sivustolla vierailevana sinun ei siis tarvitse tietää, missä virastossa kaipaamasi palvelu tuotetaan.

Sivun ylälaidassa kulkee ns. murupolku, josta näet oman sijaintisi kaupungin verkkopalvelussa.

Takaisin kaupungin etusivulle pääset klikkaamalla joko murupolun ensimmäistä turku.fi-linkkiä tai vasemman yläkulman turku-logoa.

Pääsääntönä on, että kaikki Turun kaupungin sivut avautuvat samaan selainruutuun. Mikäli linkin kohde on jonkun muun tahon tuottama, avautuu se uuteen ikkunaan. Myös pdf- ym. liitteet avautuvat omiin ruutuihinsa.

Etusivun uutisointi

Keskellä etusivua on ylhäällä 2-3 pääuutista, joissa on yleensä pieni kuva. Pääuutisten alta löytyy "Ajankohtaista"-listaus, johon listautuu muita uutisia tuoreusjärjestyksessä. Sinivihreä "Ajankohtaista, lue lisää"-teksti toimii myös linkkinä kaikkien ajankohtaisten uutisten listaukseen.

Turku.fi-sivuston päätasoilta voit tilata rss-syötteen, jolla uusimmat uutis- ja tiedote-otsikot tulevat automaattisesti selaimen kirjanmerkkilistaukseen tai erilliseen lukuohjelmaan, esimerkiksi feedreader.

Syötteitä tarjoavat tasot näkyvät myös sivukartassa syöte-ikonilla merkittyinä.

Oikea palsta

Sivun oikealta laidalta löydät mm. linkin Turun kaupungin aakkoselliseen palveluhakemistoon. Palveluhakemisto on kätevä tapa löytää eri palveluita ja niitä tuottavien tahojen yhteystietoja.

Haku

Oikeassa yläkulmassa sijaitsee hakukone. Verkkosivujen ja liitetiedostojen lisäksi haun avulla löydät myös suuren osan kaupungin työntekijöiden ja luottamushenkilöiden yhteystiedoista. Huomioi kuitenkin, että aivan jokaisen työntekijän yhteystietoja ei Internetissä julkaista.

Kieli ja kieliversiot

Kaupungin verkkosivut on julkaistu kolmella kielellä, joista suomenkieliset sivut ovat kattavimmat. Ruotsin kielellä julkaistaan kielilain mukaisesti kaikki oleellinen informaatio kaupungin toiminnasta. Englanniksi sivustoille kootaan sellainen kokonaisuus, joka palvelee maahanmuuttajia, ulkomaalaisia ja matkailijoita.

Voit vaihtaa koko verkkopalvelun kielen vasemman yläkulman kielivalinnasta. Yksittäisen sivun kielen voit vaihtaa sivun alareunassa olevasta kielilinkistä, mikäli sivusta on tehty erikielinen versio.

Äänisimulaattori

Äänisimulaattorin ohjauspainikkeet löytyvät sivun oikeasta yläkulmasta. Kysymysmerkki-painike esittää äänisimulaattorin tarkemman käyttöohjeen.

Sivukartta

Sivun alalaidasta löydät linkin koko sivuston kattavaan sivukarttaan. Plus-merkkiä klikkaamalla saat auki kyseisen rakennetason, itse tasoa klikkaamalla siirryt suoraan sille tasolle.

Media

Tiedotusvälineille on luotu oma kokonaisuutensa, josta löytyvät tuoreimmat kaupungin uutiset, tiedotteet ja lehdistökutsut. Media-linkki löytyy sivun alalaidasta.

Palaute

Voit lähettää palautetta kaupungin palveluista ja Internet-sivuista sivuston alalaidasta löytyvän "Palaute ja asiointi"-linkin kautta. Samasta paikasta löytyvät myös sähköisen asioinnin ja kuntalaisaloitteen lomakkeet.


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 30.8.2010 13:33 ja sivu on julkaistu 16.6.2005 11:18

Muut nostot

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi