Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Valonian näyttely on sulkenut ovensa lopullisesti

Valonian näyttelytoiminta Vanhalla Suurtorilla on päättynyt. Syynä on Valonian siirtyminen vuoden 2015 alusta lähtien Varsinais-Suomen liiton alaisuuteen ja alkuvuodesta tapahtuva muutto liiton tiloihin Ratapihankadulle. Valonian lainattaviin näyttelykokonaisuuksiin muutos ei vaikuta.

Valonian pysyvä näyttelytoiminta käynnistyi vuonna 2008 Hjeltin talossa. Jo ensimmäisenä vuonna näyttelyyn tutustui yli 1200 kävijää. Yhteensä viiden vuoden aikana kävijöitä oli noin 13 000.

Valonian perusnäyttely Kestävän arjen avaimet koottiin vuonna 2009 ja näyttelyn perusteemoina pysyivät siitä lähtien kestävä kuluttaminen, ruokavalinnat, kodin sähkön-, lämmön- ja vedenkulutus, valaistus, ilmastonmuutos, kestävä liikkuminen sekä energiatehokas rakentaminen. Perusnäyttelyn ideana oli tarjota kävijöille konkreettisia vinkkejä, selkeää tietoa sekä inspiraatiota omaan arkeen.

Teemanäyttelyt suosittuja

Perusnäyttelyn lisäksi Valoniassa oli viime vuosina useita teemanäyttelyitä. PUHDASTA VETTÄ kansalle ja kaloille oli moniulotteinen kokonaisuus, jossa oli oma polku lapsille. Lämpöä tupaan ja säästöä sukanvarteen -teemanäyttely puolestaan esitteli uusiutuvia energialähteitä pientalon ja käyttöveden lämmityksessä. Vaate ei tule kaupasta -näyttely kertoi vaatteiden tuotannosta ja ympäristövaikutuksista.

Erillinen joulunäyttely Valonian näyttelytilaan rakennettiin joka vuosi, sillä Vanhan Suurtorin joulumarkkinaviikonloput tarjosivat tilaisuuden tavoittaa ihmisiä, jotka eivät muuten olisi näyttelystä kuulleetkaan. Esimerkiksi vuonna 2008 yhteistyökumppanit oli haastettu koristelemaan joulukuusi ekologisesti. Kuuset olivat esillä näyttelyssä ja yleisö sai äänestää niistä suosikkinsa. Tämän vuoden joulunäyttelyssä vieraili hieman alle tuhat vierasta.

Valonian näyttely sulki ovensa lopullisesti sunnuntaina 14.12.2014.

Lisätietoja

Liisa Harjula, energianeuvoja


Sivua viimeksi päivitetty 3.2.2015 15:09 ja sivu on julkaistu 14.9.2011 12:38

Muut nostot


Ekovinkki
Lue viikon ekovinkki

Bullet

Facebook-logo

Seuraa Valoniaa Facebookissa

Bullet

Twitter-logo

Seuraa Valoniaa Twitterissä

Bullet

Pieniä tekoja -logo
Käy tekemässä ympäristöteko! www.pieniatekoja.fi

Bullet

Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen liitto

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi