Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Valonia Varsinais-Suomen liittoon

Helmikuussa edessä muutto Ratapihankadulle

Valonian hallinto 2015 alusta Varsinais-Suomen liittoon

Valonia siirtyy vuoden 2015 alusta lähtien hallinnollisesti Varsinais-Suomen liiton alaisuuteen. Tähän asti Valonian hallinnointia on hoitanut Turun kaupunki. Siirto varmistui, kun maakuntahallitus päätti asiasta 17.11.2014. Samalla Valonia muuttaa Vanhalta Suurtorilta liiton tiloihin Ratapihankadulle.

Valonian näyttely on sulkeutunut

Valonian näyttelyssä vieraili 13 000 kävijää 2008–2014

Valonian näyttely on sulkenut ovensa lopullisesti

Valonian näyttelytoiminta Vanhalla Suurtorilla on päättynyt. Syynä on Valonian siirtyminen vuoden 2015 alusta lähtien Varsinais-Suomen liiton alaisuuteen ja alkuvuodesta tapahtuva muutto Ratapihankadulle. Viiden vuoden aikana näyttelyssä vieraili noin 13 000 ihmistä.

Neljä Vihreää lippua Varsinais-Suomeen

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura on myöntänyt arvostetun ympäristökasvatuksen tunnustuksen, Vihreän lipun Kaarinan perhepäivähoidon VL-teamille Kaarinaan, Päiväkoti Järvikodolle Lietoon, St Olofsskolanille Turkuun ja Päiväkoti Tiitiäiselle Uuteenkaupunkiin.

Hajalietteen kuljetus

Putsareista pelloille -hankkeen opas julkaistu

Hajalietteiden tilakäsittely ja käyttö maataloudessa

Oppaasta löydät tietoa haja-asutuksen sako- ja umpikaivolietteiden tilakäsittelyyn ja käyttöön maataloudessa. Lue miten hajalietteet voidaan kerätä paikallisesti ja sijoittaa lähipelloille.

Ekokoti

Pelkkä mittaaminen ei riitä

Kotitalouksien päästövähennyksiin tarvitaan neuvontaa

Kulutuksen mittaaminen auttaa tunnistamaan kotitalouden tärkeimmät kasvihuonekaasupäästöjen syyt, mutta ei yksin riitä muuttamaan kotitalouksien valintoja ympäristöystävällisemmiksi. Kotitaloudet tarvitsevat myös neuvontaa mittaustulosten merkityksen ymmärtämiseksi.

laiva

Valonian perinteinen laivaseminaari seilataan taas

Valonia on järjestänyt jätevesiaiheisia laivaseminaareja vuodesta 2003 lähtien. Ensi vuonna 5.-6.2. järjestettävä hajajätevesiristeily on järjestyksessä jo yhdeksäs laivaseminaari.

Kunniamaininta Salon Astrum-keskuksen aurinkovoimalalle

Ympäristöteko 2014 -palkinto Ozoclean Oy:lle ja PS Processing Oy:lle

Ympäristöteko 2014 -kilpailun palkinto jaettiin kahdelle yritykselle: otsonivesipuhdistuslaitteisiin erikoistuneelle Ozoclean Oy:lle ja styroksin kierrätystä edistäneelle PS Processing Oy:lle. Kunniamaininnan sai Kiinteistö Oy Salon Salorankatu 5-7 4000 m²:n aurinkovoimalan rakentamisesta.

Puunpolttokurssi Paimiossa

Puunpolton opastus tavoitti 500 takanomistajaa

Tulisija on hyvä lisä talon lämmityksessä, mutta väärällä tekniikalla lämmittäminen on tehotonta ja pienhiukkaspäästöt suuria. Valonian puunpolton kurssit päättyivät Somerolle marraskuussa.

Opintomatkoja Saksaan

Tilaa matka yrityspalveluilta!

Valonia järjestää opintomatkoja Saksaan

Saksa ja saksankielinen alue tarjoavat lukemattomia mielenkiintoisia kohteita, joita vasten voi peilata organisaation kehityssuunnitelmia energia- ja ympäristöasioissa. Matkan ohjelma ja kohteet suunnitellaan tapauskohtaisesti.

Helena Nikkanen eläkkeelle

Ensimmäinen kestävän kehityksen työntekijä eläkkeelle

Takana kaksi vuosikymmentä pallon pelastusta

Kaarinan kaupunki haki 1990-luvun puolivälissä agendatyöntekijää eli ihmistä laatimaan ja toteuttamaan paikallistason ympäristöohjelmaa. Työtä tekemään valittiin Helena Nikkanen, joka nyt, melkein 20 vuotta myöhemmin on ensimmäinen kestävän kehityksen työstä eläkkeelle jäävä työntekijä Varsinais-Suomessa.

Muut nostot


Ekovinkki
Lue viikon ekovinkki

Bullet

Facebook-logo

Seuraa Valoniaa Facebookissa

Bullet

Twitter-logo

Seuraa Valoniaa Twitterissä

Bullet

Pieniä tekoja -logo
Käy tekemässä ympäristöteko! www.pieniatekoja.fi

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi