Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Heikki Saarento

Varsinais-Suomen liiton suunnittelujohtaja Heikki Saarento:

Valonian uusi vanha koti

Valonian kotiutuminen Varsinais-Suomen liittoon on päässyt sekä fyysisesti että henkisesti hyvään vauhtiin. Varsinais-Suomen energia- ja agendatoimistot syntyivät lähes parikymmentä vuotta sitten osin Varsinais-Suomen liiton aloitteesta ja vaikutuksesta, ja nyt toiminta on palannut kotiin yhtenä kappaleena.

Ympäristöteko-kilpailu

Kilpailun ilmoittautumisaika 9.4.–17.5.2015

Ympäristöteko 2015 -kilpailun teemana resurssitehokkuus

Jo kahdeksattatoista kertaa järjestettävän Ympäristöteko-kilpailun teemana on tänä vuonna resurssitehokkuus. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Varsinais-Suomessa toimivat pk-yritykset.

valtionavustus

Seudullinen liikkumisen ohjaus sai jälleen valtionavustusta

Valonialle myönnettiin jälleen liikkumisen ohjauksen kehittämiseen valtionavustusta. Vuonna 2015 liikkumisen ohjauksen painopisteenä on joukkoliikennepalvelujen asiakaslähtöinen markkinointi. Valtionavustuksella kannustetaan myös mm. kävelyyn, pyöräilyyn sekä kestävien kulkutapojen yhdistämiseen.

pyörällätöihin2015

Pyörällä töihin -kilpailu poljetaan tänä vuonna syksylllä

Aiempina vuosina toukokuussa järjestetty Pyörällä töihin -kilpailu kisataan tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä, aikavälillä 31.8.–7.9.2015. Kilpailu starttaa kansallisella liikenneturvallisuusviikolla eli viikolla 36.

liikkuvamyyntipiste

Fölin myyntipiste kiertää valonialaisten voimin

Viime vuoden heinäkuussa toimintansa aloitti Turun kaupunkiseudun yhteinen joukkoliikenne Föli. Valonia oli mukana uuden palvelun markkinoinnissa ja tiivis yhteistyö jatkuu.

EKOenergia

Virtavesihanke sai rahoitusta EKOenergialta

Luonnonsuojeluliiton ja 34 muun eurooppalaisen ympäristöjärjestön ylläpitämä sähkön ympäristömerkki EKOenergia tukee Valonian virtavesihanketta 15 000 eurolla.

vedenlaadun seurantaa

Virtavesien vedenlaatua seurataan automaattisilla mittareilla

Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry osallistuu vuonna 2015 Valonian virtavesien kunnostushankkeeseen yhteistyökumppanina ja osarahoittajana. Vesiensuojeluyhdistys seuraa kunnostuskohteiden vedenlaatua jatkuvatoimisella automaattimittarilla sekä laboratoriossa tutkittavin vesinäyttein.

Ohjelma 2020

Ohjelma2020 – Varsinais-Suomi kestävän kehityksen edelläkävijäksi

Valonian uusi ohjelmakausi on alkanut

Valonian uusi ohjelmakausi 2015–2020 käynnistyy samaan aikaan isäntäorganisaation vaihtumisen kanssa. Ohjaavaksi asiakirjaksi on valmisteltu alueellinen kestävän kehityksen toimeenpano-ohjelma: OHJELMA2020 – Varsinais-Suomi kestävän kehityksen edelläkävijäksi.

yhteiskäyttöauto

Yhteiskäyttöautopalvelut yleistyvät Varsinais-Suomessa

Vertaisvuokraus ja yhteiskäyttöautot ovat uudenlaisia viisaan liikkumisen keinoja, jotka tuovat ihmisille lisää valinnanvaraa päivittäisissä liikkumisvalinnoissa. Nyt palveluiden tarjonta Varsinais-Suomessa paranee.

pyöräilyviikko

Pyöräilyviikko tulee taas

Järjestä pyöräilytempaus kunnassasi toukokuussa

Suomessa vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa 9.–17.5.2015. Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea.

Muut nostot


Ekovinkki
Lue viikon ekovinkki

Bullet

Facebook-logo

Seuraa Valoniaa Facebookissa

Bullet

Twitter-logo

Seuraa Valoniaa Twitterissä

Bullet

Pieniä tekoja -logo
Käy tekemässä ympäristöteko! www.pieniatekoja.fi

Bullet

Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen liitto

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi