Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Ekokoti

Pelkkä mittaaminen ei riitä

Kotitalouksien päästövähennyksiin tarvitaan neuvontaa

Kulutuksen mittaaminen auttaa tunnistamaan kotitalouden tärkeimmät kasvihuonekaasupäästöjen syyt, mutta ei yksin riitä muuttamaan kotitalouksien valintoja ympäristöystävällisemmiksi. Kotitaloudet tarvitsevat myös neuvontaa mittaustulosten merkityksen ymmärtämiseksi.

Valonian joulunäyttely

Valonian viimeinen näyttely Vanhalla Suurtorilla

Valonian näyttely auki joulumarkkinaviikonloppuina

Valonian joulunäyttely on avoinna Vanhan Suurtorin joulumarkkinaviikonloppuina, joista ensimmäinen on 22.–23.11.2014 ja viimeinen 13.–14.12.2014. Näyttely antaa vinkkejä rauhallisen ja vähäpäästöisen juhlan viettoon. Joulun jälkeen näyttely sulkee ovensa lopullisesti Vanhalla Suurtorilla.

Kunniamaininta Salon Astrum-keskuksen aurinkovoimalalle

Ympäristöteko 2014 -palkinto Ozoclean Oy:lle ja PS Processing Oy:lle

Ympäristöteko 2014 -kilpailun palkinto jaettiin kahdelle yritykselle: otsonivesipuhdistuslaitteisiin erikoistuneelle Ozoclean Oy:lle ja styroksin kierrätystä edistäneelle PS Processing Oy:lle. Kunniamaininnan sai Kiinteistö Oy Salon Salorankatu 5-7 4000 m²:n aurinkovoimalan rakentamisesta.

Puunpolttokurssi Paimiossa

Säästä polttopuita ja vähennä pienhiukkaspäästöjä

Opi tehokkaamman puunpolton niksit Somerolla 18.11.

Tulisija on hyvä lisä talon lämmityksessä, mutta väärällä tekniikalla lämmittäminen on tehotonta ja pienhiukkaspäästöt suuria. Valonia ja Someron kaupunki järjestävät yhden illan mittaisen kurssin oikeaan puunpolttotekniikkaan Kiiruun talolla 18.11.2014 klo 18 - 20.

laiva

Valonian perinteinen laivaseminaari seilataan taas

Valonia on järjestänyt jätevesiaiheisia laivaseminaareja vuodesta 2003 lähtien. Ensi vuonna 5.-6.2. järjestettävä hajajätevesiristeily on järjestyksessä jo yhdeksäs laivaseminaari.

Opintomatkoja Saksaan

Tilaa matka yrityspalveluilta!

Valonia järjestää opintomatkoja Saksaan

Saksa ja saksankielinen alue tarjoavat lukemattomia mielenkiintoisia kohteita, joita vasten voi peilata organisaation kehityssuunnitelmia energia- ja ympäristöasioissa. Matkan ohjelma ja kohteet suunnitellaan tapauskohtaisesti.

Helena Nikkanen eläkkeelle

Ensimmäinen kestävän kehityksen työntekijä eläkkeelle

Takana kaksi vuosikymmentä pallon pelastusta

Kaarinan kaupunki haki 1990-luvun puolivälissä agendatyöntekijää eli ihmistä laatimaan ja toteuttamaan paikallistason ympäristöohjelmaa. Työtä tekemään valittiin Helena Nikkanen, joka nyt, melkein 20 vuotta myöhemmin on ensimmäinen kestävän kehityksen työstä eläkkeelle jäävä työntekijä Varsinais-Suomessa.

Ekotiimi-info Haavin syyskokouksen yhteydessä to 6.11.2014

Ekotiimi on työkalu kotien ympäristötyöhön

Oman kodin ympäristövaikutuksia voi pienentää käymällä läpi ekotiimiohjelman. Haavi – Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys järjestää Ekotiimi-infon torstaina 6.11.2014 klo 17 Itämeritalossa Vanhalla Suurtorilla Turussa.

ISO 14001 muutoksiin liittyvä koulutus

Valonian Y-klubi järjestää koulutuksen ISO 14001 ympäristöjärjestelmästandardin uudistuksista keskiviikkona 19.11.2014 klo 8.30–16.00 Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Turussa. Koulutus on suunnattu yritysten ympäristöasioiden kanssa työskenteleville.

Sammalretki houkutteli perheet Ruissaloon

Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys Haavin lokakuussa järjestämä sammal- ja jäkäläretki suuntautui Ruissaloon. Jalopuumetsikössä menestyvät harvinaisemmatkin lajit, joiden tunnistamisessa opasti biologian opiskelija Katariina Vuorinen. Retkellä oli osallistujia parikymmentä.

Muut nostot


Ekovinkki
Lue viikon ekovinkki

Bullet

Facebook-logo

Seuraa Valoniaa Facebookissa

Bullet

Twitter-logo

Seuraa Valoniaa Twitterissä

Bullet

Pieniä tekoja -logo
Käy tekemässä ympäristöteko! www.pieniatekoja.fi

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi