Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

11.5.2012

11.5.2012
TIEDOTUSVÄLINEILLE

Sopraano Anna Danik hurmaa filharmonikkojen solistina

Leif Segerstam johtaa mestareiden viimeisten sävelvalintojen äärelle

Filharmonikkojen kevät päättyy juhlalliseen konserttiin Leif Segerstamin johdolla keskiviikkona 16.5. klo 19. Päätöskonsertin ohjelmisto on koottu musiikin mestareita kunnioittaen. Maestro Segerstamin kanssa lavalla nähdään valovoimainen sopraano Anna Danik. Konserttia edeltää varaslähtötilaisuus Konserttitalon Café Prestossa. Kevään päätöskonserttia on myös mahdollista seurata filharmonikkojen kotisivuilta.

Musiikin mestareita kunnioittaen

Konsertin avaa saksalainen säveltäjä Christoph Ehrenfellner teoksellaan Fantaisie Pathétique, joka on soiva kunnianosoitus säveltäjämestari Pjotr Tshaikovskin kuudennelle sinfonialle. Sävellyksen innoituksena on toiminut Tshaikovskin sinfonian ensimmäisen osan teema. Kuudes sinfonia tullaan kuulemaan konsertissa vielä myöhemmin kevään päättävänä sinfoniana.

Richard Straussin elämäntyön huipentanut laulusarja Vier letzte Lieder (Neljä viimeistä laulua) kuullaan sopraano Anna Danikin tulkitsemana. Straussin neljää viimeistä laulua hallitsee haikea vire ja laulusarjan ajaton kauneus on nostanut sen yhdeksi upeimmista musiikillisista testamenteista.

Konsertin alussa kuultu kunnianosoitus huipentuu mestari Pjotr Tshaikovskin kuudenteen sinfoniaan ”Pateettiseen”. Säveltäessään sinfoniaa Tshaikovski oli maineensa ja mestaruutensa huipulla. Pateettisesta kuoriutui säveltäjän suurin ja emotionaalisesti latautunein sinfonia, joka luetaan yhdeksi Tshaikovskin suurimmista teoksista.

Anna Danik Segerstamin vieraana

Konsertin kapellimestarina valloittaa Leif Segerstam, jonka tunnetaan yhtenä Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista. Myös viulistina ja pianistina tunnettu musiikin monitoimimestari on saavuttanut laajaa kansainvälistä mainetta lukuisilla esiintymisillä ja levytyksillä eri orkesterien kanssa. Vuodenvaihteesta alkaen Segerstam on toiminut arvostetun Malmön oopperan ylikapellimestarina sekä Turun filharmonisen orkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina.

Ihastuttava sopraano Anna Danik lauloi oopperadebyyttinsä Donna Annan roolissa Rialto-teatterissa Kööpenhaminassa vuonna 2007 ja samana vuonna hän debytoi myös Suomen Kansallisoopperassa. Laajan oopperarepertuaarin lisäksi Danikin ohjelmisto sisältää teoksia kuten Schumanin Messu, Beethovenin Missa Solemnis, Saariahon Quatre Instants, Bergin Sieben Frühe Lieder, sekä Musorgskin Kuoleman Laulut ja Tanssit. Leif Segerstamin kanssa Anna Danik on esiintynyt aiemmin kantaesittäen Segerstamin sinfonian nro. 173.

Konsertin ohjelma

Lisätiedot:

Turun filharmoninen orkesteri
Marja-Liisa Lieppinen, intendentti, 044 907 2096
marja-liisa.lieppinen@turku.fi, www.tfo.fi


Sivua viimeksi päivitetty 11.5.2012 19:26 ja sivu on julkaistu 11.5.2012 19:25

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi