Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

10.10.2011

Ekovinkki 41/2011

Sähkölaitteiden hoito ja kunnossapito

Kaikkia sähkölaitteita pitää koosta riippumatta muistaa huoltaa sekä tarkistaa niiden toiminta aika ajoin. Vaikka olisit hankkinut vähän sähköä käyttäviä kodinkoneita, ne tuhlaavat sähköä puhdistamattomina ja väärin sijoitettuna. Koneita ostaessasi varmista myös, että saat kunnollisen ja ymmärrettävän käyttö- ja hoito-ohjeen.

Valaistus vie paljon sähköä.  Puhdista valaisimet säännöllisesti, sillä likainen valaisin ei valaise kunnolla. Esimerkiksi loisteputkissa oleva pöly voi alentaa valaistustasoa jopa 20 %. Puhdista myös ulkovalaisimet liasta ja lehdistä.

Pyykin- ja astianpesukoneiden nukka/roskasihti pitää avata ja puhdistaa muutaman kerran vuodessa. Näin takaat puhtaan pesutuloksen lisäksi pienemmän sähkönkulutuksen. Kylmälaitteet tulee sulattaa säännöllisesti ja niiden taustat on hyvä imuroida vähintään kerran vuodessa. Jos laitteessa on automaattisulatus, sen toiminta on tarkistettava silloin tällöin, etteivät sulamisvedet valu väärään paikkaan.

Vaihda kahvinkeittimet, leivänpaahtimet ja muut kodin pienlaitteet uusiin, kun huomaat niiden toiminnassa vikaa tai kun ne ovat vaurioituneet. Tarkista myös jatkojohtojen kunto päällisin puolin vähintään kerran vuodessa. Palovaroittimen toiminta on tarkistettava kerran kuukaudessa.  

Sähkölaitteiden tarkistuksen ja puhdistuksen jälkeen voit vaikka lämmittää itsellesi saunan – kunhan olet muistanut tarkistaa kiuaskivien määrän ja laadun valmistajan antamien ohjeiden mukaan.

Ekovinkin laati Liisa Harjula Valoniasta


Sivua viimeksi päivitetty 10.10.2011 10:29 ja sivu on julkaistu 10.10.2011 10:29

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi