Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

in English | på svenska

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

5.3.2010

Ekovinkki 10/2010

Kevätsiivouksen ympäristöniksit

Kevätaurinko paljastaa liat ja tuhrut sekä innostaa siivoamaan. Ympäristönystävä pyrkii puhdistamaan pinnat säännöllisesti, sillä silloin ei tarvita voimakkaita puhdistusaineita. Yleensä riittää suppea valikoima: yksi käsitiskiaine, yksi miedosti emäksinen ja yksi hapan puhdistusaine. Valitse oikea aine oikeaan tarkoitukseen ja käytä voimakkaita aineita vain, jos se on välttämätöntä. Neutraalit aineet, kuten käsiastianpesuaine, sopivat vähän likaantuneiden pintojen puhdistukseen. Heikosti emäksiset aineet sopivat rasvaisen lian poistoon ja ylläpitosiivoukseen. Happamat aineet käyvät saniteettitilojen siivoukseen ja saostumien poistoon.

Noudata annosteluohjeita! Liian vahva pesuaineliuos vahingoittaa pintoja, huonontaa pesu- ja huuhtelutulosta sekä rasittaa ihoa ja ympäristöä. Käytä siivoamiseen haaleaa vettä, koska veden lämmitys kuluttaa paljon energiaa. Jos puhdistusaineessa on klooria tai liuottimia, käytä viileää tai kylmää vettä, sillä lämpimässä vedessä pesuaineesta höyrystyy ilmaan haitallisia aineita.

Suosi pohjoismaisen ympäristömerkin ja EU:n kukkamerkin saaneita tuotteita, sillä näissä tuotteissa on tavanomaista vähemmän ympäristölle haitallisia tensidejä, fosforia ja lisäaineita. Pesutehosta ei silti ole tingitty, vaan puhdasta tulee takuuvarmasti!

Ympäristöä ajatteleva valitsee pesu- ja puhdistusaineiksi aina tiivisteitä. Näin syntyy säästöä pakkauksissa ja kuljetuksissa. Kun käytät täyttöpakkauksia, vähennät pakkausjätettä ja säästät samalla myös rahaa!

Ekovinkin laati Helena Nikkanen Valoniasta


Sivua viimeksi päivitetty 5.3.2010 9:31 ja sivu on julkaistu 5.3.2010 9:24

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Valonia | Vanha Suurtori 7, 20500 TURKU
| valonia@valonia.fi