Varsinais-Suomen Pyöreä Pöytä on vuonna 2007 käynnistynyt ympäristökasvatusta tekevien järjestöjen ja muiden tahojen yhteistyö. Pyöreän Pöydän toimintaa koordinoi Valonia.

Pyöreän Pöydän toimintaa

Pyöreän Pöydän tavoitteena on järjestökentän yhteistoiminnan lisääminen ympäristökasvatuksen saralla. Pyöreä Pöytä kokoaa maakunnan samanhenkiset toimijat yhteen, yhdistää heidän voimavarojaan ja ehkäisee päällekkäistä työtä.

Pyöreässä Pöydässä yhteistyössä on järjestetty vuosittain ViherVillitys-perhetapahtumia mm. Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa, Yläneellä ja Sauvossa sekä Autottoman päivän Aurajokitapahtuma vuonna 2010 Turussa. Yhdistysten ympäristökasvatustoimintaa kartoittava kysely toteutettiin vuonna 2007. Lisäksi tutustutaan jäsenten toimintaan. Pyöreän Pöydän kokouksia on kahdesta neljään vuodessa.

Yhteistyökumppanit

Vuosina 2010-2011 yhteistyöverkostoa koordinoitiin Valonian "Ympäristökasvatusmenetelmät paikallisten järjestöjen työn tueksi" -hankkeessa, jossa kehitettiin paikallisyhdistysten yhteistyötä ja ympäristökasvatusosaamista sekä aktivoidaan uusia toimijoita. Myös alueellista Pyöreän Pöydän toimintaa kehitettiin hankkeessa. Hankkeelle saatiin rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2007-2013 maaseuturahastosta. Menetelmähankkeen työ jatkui vuonna 2012 PAKKI - työkaluja paikallisten yhdistysten ympäristötyöhön -hankkeessa.

Pyöreässä  Pöydässä aktiivisina jäseninä ovat mm. toiminnan käynnistänyt Haavi - Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys, MLL:n Varsinais-Suomen piiri ja paikallisyhdistyksiä, 4H-yhdistyksiä, Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry sekä luonto- ja ympäristöalan oppilaitoksia ja jäteneuvontaorganisaatioita.

Pyöreään Pöytään ovat tervetulleita kaikki ympäristökasvatusta tekevät järjestöt ja muut asiasta kiinnostuneet.

Lisätiedot

Haavin kotisivut