Ekovinkki 4/2018

Vuosi vaihtui ja sähköyhtiö muisti jälleen laskulla. Vuodenvaihteen laskusta näet edellisen vuoden kokonaiskulutuksen sekä ennusteen tulevalle vuodelle. 23.1. vietettävän Sähkön päivän kunniaksi onkin mainio hetki tarkastella omaa sähkönkulutustaan sekä voimassa olevia sopimuksia.

Ekovinkki 3/2018

Ilman heijastinta, tummissa vaatteissa kulkevaa jalankulkijaa tai pyöräilijää on auton ratista lähes mahdotonta havaita ajoissa – varsinkin, kun meneillään on tilastojenkin valossa tavallista pimeämpi talvikausi. Tapoja niin ihmisten kuin lemmikkienkin näkyvämmäksi tekemiseen on onneksi monia. Lisääntynyt tarjonta on merkki siitä, että yhä useampi haluaa lisätä liikenneturvallisuutta ja valita saasteettoman liikkumistavan myös pimeänä vuodenaikana.

Ekovinkki 2/2018

Ilmalämpöpumppuja on maassamme pian miljoona ja niiden hyödyllisyys energiasäästössä on yleisesti tiedossa. Jotta hankitusta laitteesta olisi mahdollisimman paljon hyötyä, on sijainnin lisäksi tärkeää perehtyä sen oikeanlaiseen käyttöön.

Ekovinkki 1/2018

Viime vuonna monialainen tiedeyhteisö ennusti, että ihmiskunta on tuhon partaalla, ellei se muuta radikaalisti toimintaansa kestävään suuntaan. Samaan aikaan 10 000 asukkaan Iin kunta palkittiin Brysselissä esimerkillisestä ilmastotyöstä. Ii on malliesimerkki yhteisöllisestä tahtotilasta, jolla saadaan aikaan todellista muutosta.

Ekovinkki 52/2017

Polttoöljy on usein kaikkein parjatuin lämmitysmuoto – se, josta tulisi pikaisesti siirtyä esimerkiksi maalämpöön. Asia ei kuitenkaan ole yksiselitteinen. Lämmitysmuodon vaihtaminen vaatii ison investoinnin, eikä se kaikissa kohteissa ole edes kannattavaa. Mikäli olet päätynyt öljylämmitykseen, kannattaa se kuitenkin tehdä mahdollisimman järkevästi. Pahin virhe on aina vain tilata lisää öljyä.