Ekovinkki 26/2017

Asuinalueilla ja koulujen lähistöllä ajetaan usein liian lujaa. Jokainen voi vaikuttaa ongelmaan keventämällä omaa kaasujalkaansa sekä osallistumalla yhteisen ympäristön suunnitteluun.

Ekovinkki 25/2017

Ihmiset hävittävät 17 kg tekstiiliä vuodessa henkilöä kohti. Vaatteet päätyvät kaapeistamme kirpputoreille, hyväntekeväisyyteen, roskikseen ja erilaisiin tekstiilikeräyksiin. Ostamme paljon vaatteita hätiköiden, emmekä kiinnitä huomiota laatuun. Muutama kaupassa vietetty lisäminuutti voi säästää hutiostoksilta.

Ekovinkki 24/2017

Kesä on valoisien öiden, tapahtumien ja samalla aktiivisen pyöräilyn aikaa. Varsinais-Suomessa on monia ihania retkeilypaikkoja ja kesätapahtumia, mutta kulkupelin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota retkeä suunnitellessa. Suurin osa pyöräilyonnettomuuksista tapahtuukin kesäaikaan.

Ekovinkki 23/2017

Luonnon monimuotoisuuden suojelulle on tarvetta, sillä monet metsäeliöt ja niiden elinympäristöt ovat uhattuna. Varsinkin täällä eteläisessä Suomessa maanomistus on pirstoutunutta ja metsät paljolti yksityisomistuksessa – tämän vuoksi tarvitaan myös maanomistajien toimia. Omistajat voivat suojella metsiensä monimuotoisuutta määräaikaisesti tai pysyvästi ja saada siitä myös taloudellista korvausta.

Ekovinkki 22/2017

Haitalliset vieraslajit ovat rasite niin paikalliselle luonnolle kuin ihmisellekin. Tulevan kesän kiusankappaleita kannattaa torjua aktiivisesti nyt, kun taimet ovat vielä pieniä, eivätkä ole ehtineet tuottaa siemeniä.