Ekovinkki 12/2017

Edesmenneen akatemiaprofessori Ilkka Hanskin mukaan monimuotoisen lähiluontoympäristön lähettyvillä asuvilla ihmisillä on vähemmän allergioita. Lä­hi­luon­non mo­ni­muo­toi­suu­den vä­he­ne­mi­sel­lä taas on yh­teys al­ler­gioi­den ja ast­man li­sään­ty­mi­seen. Tulosten selittävänä tekijänä ovat ihmisen ihon bakteeritasot. Tutkimuksissa havaittiin, että ihmisillä joilla on enemmän kosketusta monipuoliseen luontoon, on myös monipuolisempi ihon bakteerilajisto. Lähiluonnon monimuotoisuudella on siis tutkitustikin vaikutuksia ihmisen terveyteen.

Ekovinkki 11/2017

Pohditko lähiympäristöösi liittyvää epäkohtaa? Vaikuttaako lähivesistö huonovointiselta tai loppuuko pyörätie oudossa paikassa? Vai onko mielessäsi uusi idea tai haluaisitko osallistua asuinkuntasi kehittämiseen?

Ekovinkki 10/2017

Valonian tekemien työmatkakyselyiden mukaan yksi suosituimmista kannustimista työmatkapyöräilyn lisäämiseksi on työnantajan tarjoama pyörän vuosihuolto. Työsuhdematkalippu koetaan puolestaan tehokkaimpana keinona kannustaa joukkoliikenteen käyttöön. Helpoilla ja yksinkertaisilla ratkaisuilla on mahdollista ottaa kaikkien kulkumuotojen tukeminen osaksi työpaikan arkea.

Ekovinkki 9/2017

Ympäristökasvatus mielletään usein lapsiin ja nuoriin kohdistuvana luontokasvatuksena, johon tarvitaan asiantuntemusta, vähintään pedagoginen tai luonnontieteellinen koulutus. Vastuu ympäristökasvatuksesta siirretään päivähoidon ja koulun opetukseen, koska itsellä ei koeta olevan siihen riittävää osaamista.

Ekovinkki 8/2017

Tiesitkö, että nykyään on mahdollista jakaa oma vinttikomero, neuvotteluhuone, juhlamekko tai parkkipaikka? Ravintolat myyvät ylijäämälounaitaan alennuksella ja tavalliset ihmiset vuokraavat kotejaan ja kesämökkejään matkailijoille.

Jakamistaloudessa yhdistyy ikiaikainen maalaisjärki ja moderni teknologia. Jakaminen tuntuu järkevältä, kun kyseessä on harvoin käytetty laite, tila tai tavara. Tulevaisuuden yhteiskunnassa ei jokaisella ihmisellä tarvitse olla omaa autoa, ruohonleikkuria, parkkipaikkaa, varastoa, huonekaluja tai luistimia. Jakamistalouteen liittyy uutta liiketoimintapotentiaalia, joka ei perustu luonnonvarojen kuluttamiseen, vaan käyttöasteen lisäämiseen.