Ekovinkki 8/2017

Tiesitkö, että nykyään on mahdollista jakaa oma vinttikomero, neuvotteluhuone, juhlamekko tai parkkipaikka? Ravintolat myyvät ylijäämälounaitaan alennuksella ja tavalliset ihmiset vuokraavat kotejaan ja kesämökkejään matkailijoille.

Jakamistaloudessa yhdistyy ikiaikainen maalaisjärki ja moderni teknologia. Jakaminen tuntuu järkevältä, kun kyseessä on harvoin käytetty laite, tila tai tavara. Tulevaisuuden yhteiskunnassa ei jokaisella ihmisellä tarvitse olla omaa autoa, ruohonleikkuria, parkkipaikkaa, varastoa, huonekaluja tai luistimia. Jakamistalouteen liittyy uutta liiketoimintapotentiaalia, joka ei perustu luonnonvarojen kuluttamiseen, vaan käyttöasteen lisäämiseen.

Ekovinkki 7/2017

Kotisi lähellä kävely- tai pyöräilymatkan etäisyydellä voi hyvinkin olla puro, oja, lampi tai peräti lähde. Mutta tiedätkö mitä siellä elää ja miten se voi ihmisten toimien puristuksessa? Etelä-Suomessa luonnontilaisia tai luonnontilaisen kaltaisia pienvesiä on jäljellä hyvin vähän. Erityisen uhattuina ovat kaikki Etelä-Suomen puro- ja lähdeluontotyypit. Suomalaiset pienvedet tarvitsevatkin ripeästi arvostusta, suojelua ja kunnostusta.

Ekovinkki 6/2017

Luonnonvarojen jatkuvasti huvetessa kiertotalouteen siirtyminen on välttämätöntä. Kiertotaloudessa on yksinkertaisesti kyse siitä, että mitään ei tuhlata ja siirrytään pois tuotteiden sekä materiaalien kertakäytöstä. Kiertotalouden mukaisessa yhteiskunnassa kaikkien on opittava toimimaan uudella tavalla. Ajattelutapojen on muututtava jokaisella toimialalla ja aina tuotesuunnittelusta maatalouteen, kemianteollisuudesta talonrakennukseen sekä yrityslogistiikasta yksittäisen ihmisen kulutusvalintoihin.

Ekovinkki 5/2017

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi tuo tullessaan monia innostavia tempauksia ja kampanjoita myös kestävään kehitykseen liittyen. Esimerkiksi Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto haastavat sosiaalisen median #100pyöräilytekoa -kampanjassaan vuoden aikana kaikki suomalaiset tekemään 100 pyöräilytekoa.

Ekovinkki 4/2017

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja tiedossa on tapahtumarikas vuosi. Osana satavuotisjuhlaa järjestetään neljä juhlapäivää Suomen luonnon kunniaksi. Luonnon päivien aikana ihmisiä kannustetaan menemään yhdessä luontoon.